
4 pers.
Ingredienser
700 g laksefilet, uden skind og ben, hakket med en skarp kniv
1 forårsløg, finthakket
1 spsk kapers
1 æg
2 spsk rasp
salt og friskkværnet peber
smør og olie til stegning
Dressing:
2 spsk Hellmanns mayonnaise
1 spsk cremefraiche 9%
lidt citronsaft
salt og friskkværnet peber.
Desuden:
4 grove boller
salat
2 modner tomater i skiver
1 bdt purløg, snittet
Fremgangsmåde
Vend finthakket laks, forårsløg, æg og rasp sammen.
Krydr med salt og peber. Del farsen i fire og form til burgere. Varm smør og olie op på en pande og læg forsigtigt de fire lakseburgere på. Lad dem stege i 3-4 minutter og vend så forsigtigt, så de kan stege 3-4 minutter på den anden side.
Rør dressingen sammen og smag den til.
Flæk bollerne og rist dem på begge sider. Smør bollerne (både over og under) med dressingen og læg derefter salat, laksebøf og til sidst tomat på toppen.
Drys med purløg og server straks.