
4 pers.
Ingredienser
500 g frisk fettuccine
30 g tørrede funghi porcini, som er Karl Johan svampe
4 tykke skiver pancetta (italiensk
lufttørret bacon) eller tykke skiver af kvalitets bacon, skåret i tern
olivenolie
2 fed hvidløg, hele og med skal
1-2 peperoncino, små tørrede chilipebre, let knuste
salt, friskkværnet peber
bredbladet persille, hakket
1 håndfuld modne cherrytomater, skåret i både
Fremgangsmåde
De tørrede svampe lægges i blød i en halv time mindst.
Varm lidt olivenolie op på en sauterpande og kom hvidløgsfeddene på, med skal og det hele, e skal bare afgive smag. Efter et par minutter ved middel varme, tages de af. Derefter tilsættes peperoncino og de steges i 10-20 sekunder. Kom pancetta/bacon ved og lad det stege, til det bliver gyldent.
Svampene tages op af vandet og skylles. Pres så meget vand ud af svampene som muligt og hak dem groft. De blandes nu ned i olien med pancettaen.
Skær de små tomater i både og kom dem på panden, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kog fettuccine i rigeligt, godt saltet vand, efter anvisning til den er lige under al dente. Hæld vandet fra – GEM noget af kogevandet og kom fettuccine med det vand der hænger ved dem over på panden til svampeblandingen. Tilsæt evt. lidt pastavand, for pastaen kan godt suge meget og lad det varme med, til pastaen er helt perfekt al dente. Smag til og anret på tallerkner, drysset med persille.