Kardemommeboller

Ingredienser

7 dl vand
8-900 g mel
1 æg
1 tsk. honning
1 tsk salt
1-2 tsk kardemomme, alt efter smag
50 g. gær.

Fremgangsmåde

Gæren opløses i vandet, resten af ingredienserne – undtagen mel – tilsættes. Tilsæt melet lidt efter lidt, det er ikke sikkert det hele skal bruges – eller måske skal du bruge lidt mere. Der er stor forskel på mel, så derfor kan det ikke angives præcist. Tag dejen ud på bordet og ælt den, der skal ikke mere mel i, end at den er blød.
Formes til boller, pensles med sammenpisket æg. Træk en stor plastpose over pladen, sørg for der er godt med luft i posen, og stil til hævning. De kan evt hæve i køleskab til næste dag, brug da mindre gær og mindre vand.
Drys kanelsukker på bollerne inden bagning, bages ca. 20 min (UDEN varmluft) ved 200 grader, nederst i ovnen.