Linsesalat med vindruer

4 pers.

Ingredienser

400 g gulerødder i korte stave
1 liter vand
1 tsk groft salt
2 tsk fintrevet citronskal
2 spsk friskpresset citronsaft
200 g belugalinser
150 g hvidskimmelost, skåret tern
300 g stenfri vindruer i halve
1 bakke rucolasalat, godt skyllet og slynget tør
Maldon salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ min. Tag gulerødderne op og brus dem over med koldt vand. Kom gulerødderne i en skål og vend dem med citronskal, -saft og 1 tsk af saltet. Bring atter vandet i gryden i kog. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de lige netop er møre. Hæld vandet fra, brus linserne over med koldt vand og vend dem sammen med gulerødderne.
Læg gulerodsblanding, vindruer, ost og salat lagvis i et stort fladt fad. Drys med salt og friskkværnet peber. Server straks med noget lækkert brød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik