Kogt skinke med stuvede porrer

4 pers.

Ingredienser

1 bayonneskinke på godt 1 kg
1 håndfuld pernille, hakket
1 bdt. porrer, godt rensede og skåret i ringe
1 stor spsk. smør
1 stor spsk. mel
ca. 4 dl mælk
salt, friskkværnet peber
lidt hele peberkorn

Fremgangsmåde

Læg skinken i en gryde og hæld koldt vand ved, så den er dækket. Bring den i kog og skum overfladen. Tilsæt lidt hele peberkorn og lad den koge i ca 50 min. Lad den stå og trække i kogevandet i et kvarters tid.
Kog porreringene i letsaltet vand i 6 minutter. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt, pisk i det tit, så det ikke brænder på. Stuvningen må endelig ikke blive for tynd.
Hæld vandet fra porrerne og lad dem dryppe af. Tilsæt dem til mælkesaucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Skær skinken i skiver og server med kogte kartofler.