
4 pers.
Ingredienser
150 g ærter, optøede
150 g sukkerærter, snittet på langs
150 g sugarsnaps, snittet på langs
1 spsk. olivenolie
4 dl perlebyg
2 skalotteløg, fintsnittet
saft og skal af ½ økologisk citron
8 dl god hønsebouillon
100 g hel parmesan, groftrevet
salt, friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke, ristet sprød under grillen i ovnen – HOLD ØJE MED DET!
1 håndfuld ærtespirer
Fremgangsmåde
Skyl perlespelten rigtig godt og grundigt under koldt vand.
Varm olien op i en gryde og sauter løg ved middel varme, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt perlebyggen og lad den svitse med, under omrøring. Tilsæt citronsaft og -skal. Lad det citronsaften koge næsten helt væk.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, rør godt og lad væsken koge næsten helt væk mellem hver gang. Tilsæt bouillonen på den måde, til det hele er brugt op. Bland sugarsnaps og sukkerærter i sammen med ærter og lad det koge i endnu ca. 3 minutter, under omrøring. Rør parmesan i og smag til med salt og friskkværnet peber.
Server perl-ottoen med den sprøde skinke og drys med ærtespirer.