Tagine med kylling, citron og oliven

4 pers.

Ingredienser

1 stor kylling. Parteret
1 tsk. Stødt ingefær
peber
½ tsk. Safran. Smuldret mellem fingrene
1 tsk. Spidskommen
1 tsk. Paprika
½ tsk. Cayennepeber
4 fed knust hvidløg
1 stort hakket løg
2 spsk. Hakket persille
2 spsk. Hakket koriander
3 spsk. Olivenolie
salt.
2 dl hønsebouillon
1 kop oliven. Sorte eller også grønne efter behag. Uden sten
skallen af 1 citron. Skåret i tynde skiver

Fremgangsm & aring;De

Put kyllingestykkerne i en skål sammen med krdderierne og lad dem trække i mindst 1 time. Gerne noget længere.
Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tag dem op af gryden og steg løg og hvidløg i olien. Kom kyllingen tilbage i gryden; Tilsæt persille. Koriander og bouillon. Lad det småsimre i 1 time.
Lad citronskal og oliven simre med i retten de sidste 20 minutter. Når kyllingen er meget mør. Tages den op. Lad skyen reducere og smag til med salt. Peber og krydderier. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og server.