4 pers.
Ingredienser
1 avocado
saft af ½ citron
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
50 g mandler, ristede på en tør pande, grofthakket
100 g ærter, gerne friskbælgede, ellers frosne
800 g nye, små kartofler, kogte
salt, friskkværnet peber
1 stor håndfuld brøndkarse
250 g kyllingebrystfilet
½ liter god hønsebouillon
lidt persillekviste
Dressing:
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. hvid balsamico
1 tsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom bouillon, persillekviste og kyllingefileter i en gryde og lad det koge i ca. 8 minutter, til kyllingen er netop tilberedt. Tag af varmen og lad kyllingen køle lidt af.
Skær avocado i tern og dryp straks med citronsaft.
Kog kartoflerne til de er netop møre, i letsaltet vand. Hæld vandet fra og damp dem tørre på eftervarmen. Lad dem køle lidt af, til de er lune. Vend de lune kartofler med avocado, kylling skåret i mindre stykker, forårsløg, ærter og brøndkarse. Krydr med salt og friskkværnet peber – vend det hele godt rundt.
Pisk dressingen sammen, hæld den over salaten og vend godt rundt.
Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem groft og drys dem over tilsidst.