12 stk.
Ingredienser
25 g gær
½ dl lunkent vand
2 æg
1 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
125 g smeltet smør
ca. 240 g mel
mælk og æg til pensling
Fremgangsmåde
Smuldr gæren i en skål, tilsæt det håndvarme vand og opløs det. Tilsæt sukker, æg og salt. Rør smørret i og tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er blød og lidt klistret. Dæk skålen til med et låg eller film og stil i køleskab til næste dag.
Tag dejen ud af køleskabet og lad det stå ved stuetemperatur i 1 times tid. Tag en lille håndfuld dej til side. Form resten til 12 boller, der lægges i muffinsforme. Rul 12 små kugler af det dej der er taget fra og læg dem ovenpå. Lad dem efterhæve i ½ time.
Pisk æg med lidt mælk og pensl det på briocherne, inden de bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle på bagerist.