
12 stk.
Ingredienser
25 g gær
2 dl mælk
30 g smør
1 dl rørsukker
1 æg
½ tsk. Salt
ca. 475 g mel
Fyld.
75 g rå marcipan
50 g smør. Blødt
1 tsk. Fintrevet appelsinskal (økologisk)
Pynt.
friskpresset appelsinsaft
ca. 2 dl flormelis
Fremgangsm & aring;De
Smuldr gæren i en skål og tilsæt sukkeret. Smelt smørret. Tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt. Tilsæt den lune væske til gæren og opløs gær og sukker. Tilsæt æg og salt. Drys melet i lidt efter lidt. Ælt dejen på bordet til det er en smidig dej. Kom dejen tilbage i skålen. Dæk til med et rent viskestykke og lad det hæve i 1 time.
Riv marcipanen og rør den med smør og appelsinskal.
Del den hævede dej i 12 stykker. Tryk dem flade og læg fyldet på; Form dem til boller udenom fyldet og vær sikker på, at de er godt lukkede. Stil dem på bageplader med sammenføjningen nedad. Lad dem efterhæve i 15 minutter. Bag ved 225 grader i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Rør en glasur af flormelis og appelsinsaft. Fordel det på bollerne når de kun er lune.