Varm kartoffelsalat med stegt flæsk

2 pers.

Ingredienser

½ kg kartofler, skrællede eller skrubbede
1 rødløg i meget tynde skiver
1/4 dl rørsukker
½ dl æblecidereddike
400 g stegeflæsk i skiver
1 æble i tynde både
et par håndfulde frisk babyspinat, godt skyllet og slynget tør
citronsaft
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Beklæd en bageplade med stanniol. Sæt bageristen ned i og læg flæsket ovenpå. Krydr med groft salt og lad det trække i et kvarters tid.
Forvarm ovnen til 185 grader og bag så i 25-30 minutter, eller til flæsket er sprødt og mørt – vend det et par gange undervejs.

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem i letsaltet vand, til de er netop møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre.
Lun eddike, sukker og rødløg i en gryde, til sukkeret er opløst, vend de varme kartofler i, smag til med salt og friskkværnet peber.

Vend spinat med æble og lidt citronsaft. Server sammen med den stegte flæsk og kartoffelsalaten.