Grønsagssuppe

2 pers.

Ingredienser

1 porre i tynde ringe
100 g bagekartoffel, skåret i tern
½ fennikel i grove stykker
3 fed hvidløg, pillede
½ blomkål i buketter
1 liter grøntsagsbouillon af god kvalitet
salt, friskkværnet peber
Ved servering:
½ tsk. stærk, røget paprika
1 bdt. purløg, fintsnittet
½ blomkål i små buketter
lidt olie
3 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber
ristet rugbrød

Fremgangsmåde

Kom olie i en gryde og sauter fennikel, blomkål, porre, kartoffel og hvidløg i 5-10 minutter – det skal ikke tage farve, så rør i det. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld bouillon ved, skru ned og lad det simre under låg i ½ time, eller til grønsagerne er møre.
Kom suppen i en blender eller brug en stavblender og kør, til det er en glat suppe. Hæld suppen tilbage i gryden og bring det i kog igen.

Varm lidt olie op på en pande og rist blomkålsbuketterne, til de begynder at tage farve. Krydr med paprika, citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Hæld suppen i tallerkner og drys med blomkål og purløg. Server med ristet rugbrød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik