Tiramisu med chokolade

4 pers.

Ingredienser

250 g mascarpone
korn af ½ stang vanilje. Af god kvalitet
1 dl piskefløde
fintrevet skal af 1 citron (økologisk)
1 bæger pasteuriserede æggehvide
2 spsk. Rørsukker
Kahlua (kaffelikør)
4 spsk. Nescafe (instant kaffe)
1½ dl kogende vand
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. Rørsukker
1 pakke ladyfingers (Savoardi kiks)
50 g god mørk chokolade. Hakket
fintrevet skal af ½ citron (økologisk)

Fremgangsm & aring;De

Opløs kaffen i det kogende vand i en dyp tallerken. Rør kaffelikøren i og lad det køle helt af.
Pisk æggeblommerne tykke og luftige med sukkeret (1 spsk.) og vaniljekorn.
Pisk hviderne helt stive. Drys sukkeret i og pisk lidt mere.
Vend mascapone i blandingen med æggeblommer og vanilje. Til det hele er godt blandet. Brug lette tag. Vend også de stiftpiskede hvider i med lette tag Så luften bevares.
Pisk fløde stiv og vend den i tilsidst sammen med citronskal.
Dyp ladyfingers i kaffeblandingen Så kun den nederste del (på langs) bliver våd; Læg dem tæt i det fad der skal bruges. Læg et lag af mascarpone-blandingen ovenpå i et tykt lag. Ca. 2½ cm. Forsæt. Til både kiks og creme er brugt op. Slut med creme. Dæk fadet til og lad det trække på køl i mindst 3-4 timer.
inden servering drysses med chokolade og citronskal.