4 pers.
Ingredienser
250 g mascarpone
korn af ½ stang vanilje, af god kvalitet
1 dl piskefløde
fintrevet skal af 1 citron (økologisk)
1 bæger pasteuriserede æggehvide
2 spsk. rørsukker
Kahlua (kaffelikør)
4 spsk. Nescafe (instant kaffe)
1½ dl kogende vand
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
1 spsk. rørsukker
1 pakke ladyfingers (Savoardi kiks)
50 g god mørk chokolade, hakket
fintrevet skal af ½ citron (økologisk)
Fremgangsmåde
Opløs kaffen i det kogende vand i en dyp tallerken, rør kaffelikøren i og lad det køle helt af.
Pisk æggeblommerne tykke og luftige med sukkeret (1 spsk.) og vaniljekorn.
Pisk hviderne helt stive, drys sukkeret i og pisk lidt mere.
Vend mascapone i blandingen med æggeblommer og vanilje, til det hele er godt blandet, brug lette tag. Vend også de stiftpiskede hvider i med lette tag, så luften bevares.
Pisk fløde stiv og vend den i tilsidst sammen med citronskal.
Dyp ladyfingers i kaffeblandingen, så kun den nederste del (på langs) bliver våd, læg dem tæt i det fad der skal bruges. Læg et lag af mascarpone-blandingen ovenpå i et tykt lag, ca. 2½ cm. Forsæt, til både kiks og creme er brugt op, slut med creme. Dæk fadet til og lad det trække på køl i mindst 3-4 timer.
Lige inden servering drysses med chokolade og citronskal.