4 pers.
Ingredienser
2 dl hønsebouillon af god kvalitet
2 dl vand
2 dl tør hvidvin
150 g jordskokker, renset, skællet og skåret i skiver
1 blomkål, delt i små buketter
25 g smør
salt, friskkværnet peber
2½ dl piskefløde
god trøffelolie
frisk, høvlet trøffel
Fremgangsmåde
Smelt smørret ved middel varme og sauter blomkål og jordskokker, uden et de tager farve, krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld bouillon, vand og vin ved – skru ned og lad det simre, til grøntsagerne er helt møre.
Kom det hele i en blender eller blend det med en stavblender, til det er en helt glat suppe. Kom det tilbage i gryden, tilsæt fløde og smag det til. Lad det koge, til suppen jævner, skru ned og lad det så simre ved lav varme, til suppen skal serveres.
Ved servering fordeles suppen i dybe tallerkner, der dryppes med lidt trøffelolie og lidt frisk trøffel høvles over hver portion. Server med lækkert brød.