
4 pers.
Ingredienser
1 spsk. finthakket ingefær
100 g shiitakesvampe i kvarter
2 spsk. Madras karry
3 limeblade
fintrevet limeskal af 1 lime
2 spsk. jordnøddeolie
2 bananskalotteløg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
1 porre i tynde ringe
1 dåse kokosmælk, godt rystet
1 liter god hønsebouillon
friskpreset limesaft af 1 lime – eller efter smag
frisk, rød chili, udkernet og finthakket
friske korianderblade, plukket
1 dåse kikærter, godt skyllede og afdryppet
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og sauter løg og hvidløg til de bliver klare og bløde, men de skal ikke tage farve. Tilsæt limeskal, limeblade, ingefær, svampe, karry, salt og friskkværnet peber. Bland det hele godt og lad det stege i et par minutter under omrøring. Hæld bouillon og kokosmælk ved, lad det simre i 10 minutter. Kom kikærter i suppen og varm dem igennem. Smag til med limesaft, chili, salt og friskkværnet peber.
Server med plukkede korianderblade og rygende varm.