Laksepate med sauce verde

4 pers.

Ingredienser

100 g torskefilet
400 g laksefilet uden skind og ben
2 dl piskefløde
2 æg
salt, friskkværnet peber
1 fed hvidløg, pillet
½ spsk. citronsaft
lidt fintrevet citronskal
150 g store, grønlandske rejer
3 spsk. purløg, finthakket

Sauce Verde:
1 dl græsk yoghurt 10%
2 dl creme fraiche 18%
et par spsk. dild, hakket
er par spsk. persille, hakket
et par spsk. purløg, finthakket
1 tsk. hvidvinseddike
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tø rejerne op, lad dem dryppe af og dup dem så helt tørre. Hak dem groft.
Skær laks og torsk i mindre stykker, inden de kommes i blender/foodprocessor sammen med hvidløg. Kør, til det er finthakket. Tilsæt æg, fløde, salt, friskkværnet hvis peber, citronsaft og -skal, kør igen, til det er en samlet, finthakket masse.
Vend purløg og rejer i.
Beklæd en 1 liters brødform med bagepapir. Kom fiskemassen i og slå så formen ned mod bordet et par gange, så lufthuller fjernes. Glat overfladen med en fugtig dejskraber.
Fold bagepapiret ind over fiskemassen. Sæt formen i en ovnfast fad, hæld kogende vand ned i fadet, så det står ca. 5 cm. op omkring formen. Bag pateen i ca. 1 time ved 170 grader – ikke varmluft. Lad patten køle helt af, helst til dagen efter, i køleskab.
Tag pateen ud af formen og skær den i fine skiver.

Rør ingredienserne til saucen sammen og smag til. Server skiver af pate sammen med lidt dressing og drys med lidt dild ved servering. Giv noget lækkert brød til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik