godt 60 stk.
Ingredienser
1 æg
175 g rørsukker
250 g blødt smør
350 g mel
½ tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
solbærmarmelade (eller anden marmelade)
perlesukker
Fremgangsmåde
Bland mel og salt sammen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker tykt og luftigt med en el-mikser. Tilsæt ægget og pisk igen. Tilsæt melet ad et par gange, rør med en ske. Saml dejen hurtigt, kom den i en frysepose og sæt den i køleskab i 1 time.
Del dejen i 4, lad det du ikke lige bruger, ligge på køl.
Tril ca. 16 kugler af hver portion dej. Sæt dem på en bageplade og tryk dem let flade. Drys hver med perlesukker og lav en fordybning i dem med en finger, fyld fordybningen med lidt marmelade.
Bag ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne.
Sæt dem på en bagerist og lad dem køle helt af. Når de er helt kolde, lægges de i tætsluttende kagedåse, hvor de kan holde sig i op til 1 uge.