Æbletærte med rosmarin

4 pers.

Ingredienser

1 rulle mørdej, købes færdig, på køl
4 røde æbler med skræl, skåret i både
100 g rørsukker
2 spsk. rosmarinnåle, finthakket
½ tsk. kanel

Ved servering:
sigtet flormelis
små kviste af rosmarin
kugler af god vaniljeis

Fremgangsmåde

Smelt smør og sukker, til det bliver til en lys karamel. Kom æblestykkerne ved og lad dem småkoge i et par minutter. Krydr med kanel og finthakket rosmarin. Fordel æbler og karamel i en godt smurt tærteform. Læg mørdejen over fyldet og sørg for at presse den godt ned om siderne, så den lukker tæt til. Prik med en gaffel og bag ved 200 grader – ikke varmluft – i ca. 20 minutter. Lad den hvile i 5-7 minutter, inden et stort fad lægges over og tærteformen vendes på hovedet, så tærten løsner sig og æblerne nu er opad. Drys med flormelis og pynt med små rosmarinkviste. Server den lun med en god vaniljeis til.