Abrikoskage med frosting

Ingredienser

185 g bløde, tørrede abrikoser, finthakket
saft og skal af 1 appelsin
2 tsk. bagepulver
150 g mel
175 g blødt smør
200 g rørsukker
3 æg
2 tsk. frisk, fintrevet ingefær
Frosting:
150 g flødeost naturel, blødt
3 spsk. flormelis, sigtet
lidt appelsinsaft
revet appelsinskal

Fremgangsmåde

Pisk sukker og smør tykt og luftigt med en el-mikser. Pisk æggene i et ad gangen, pisk godt mellem hvert. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen skiftevis med abrikoser og citronsaft og -skal, brug en ske.
Rør tilsidst ingefæren i. Hæld dejen i en smurt springform eller en tærteform. Bag ved 170 grader – ikke varmluft – i ca. 40 minutter, tjek at den er gennembagt inden den tages ud af ovnen. Lad den køle helt af.
Rør blød flødeost med appelsinsaft og flormelis, smag det til. Fordel det på kagen og pynt med appelsinskal.