
Ingredienser
1½ dl rosiner
1 pose mandelsplitter
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
185 g mel
4 æbler, skrællet og groftrevet
125 g blødt smør
3 æg
150 g mørk muscovadosukker
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker godt luftigt med en el-mikser. Tilsæt det bløde smør og pisk igen godt.
Bland mel (tag lidt fra) med bagepulver og kanel, vend det i dejen. Tilsæt de revne æbler lidt ad gangen, det er ikke sikker at det hele skal bruges, en dejen må ikke være for fast.
Vend rosinerne med det mel der er taget fra og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt springform eller en lille bradepande, drys med mandelsplitter. Bag ved 175 grader – ikke varmluft – i ca ½ times tid. Tjek om kagen er gennembagt, inden den tages ud.
Lad kagen afkøle i formen, inden den skære i små firkanter og serveres. Drys evt. med lidt flormelis ved servering.