4 pers.
Ingredienser
1 svinemørbrad, afpudset
salt, friskkværnet peber
3 forårsløg, fintsnittet
2 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
3 spsk. creme fraiche 18%
1 tsk. mild karry
1 tsk. fintrevet, frisk ingefær
salt, friskkværnet peber
50 g valnødder, ristet i lidt olie og hakkes groft
1 bakke babyspinat, godt skyllet og slynget tør
2 røde grapefrugter, skåret i fileter
Fremgangsmåde
Skær skrællen af grapefrugterne med en skarp kniv og skær så derefter mellem de hvide hinder, så der fåes fileter.
Krydr mørbraden med salt og friskkværnet peber, brun den på alle sider i en blanding af smør og olie. Tag den af, læg den i et ovnfast fad og steg den færdig ved 190 grader i ca. 15 minutter. Lad den køle helt af.
Når mørbraden er kold, skæres den i meget tynde skiver.
Rør creme fraiche med olie, eddike, karry, ingefær, salt, friskkværnet peber og forårsløg. Smag den til. Vend de tynde skiver af kød i, dæk det til og stil på køl i mindst 1 times tid – det bliver bedst hvis det står lidt længere.
Bland spinaten med grapefrugtfileterne, dryp med lidt god olivenolie og drys med de afkølede valnødder. Fordel på 4 tallerkner og anret mørbraden ved siden af.