4 pers.
Ingredienser
1 stor, hel kylling
smør
Maldon salt, friskkværnet peber
4 fed hvidløg, knust og finthakket
Råkost:
1 rødbede, skrællet og revet
2 gulerødder, revet
1 æble, skrællet og revet
saft fra 1 grapefrugt
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Skyl kyllingen godt i koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør med et rent viskestykke – som straks smides til vask.
Bind lårene sammen med kødsnor. Fordel smørklatter, hvidløg og salt på skindet – gnid det godt ind. Kværn peber over, læg den i et fad og steg ved 180 grader i ca. 60-75 minutter, eller til den er gennemstegt.
Bland rødbeder, gulerødder og æble sammen med saften fra grapefrugten, smag til med salt og friskkværnet peber.
Server salaten til kyllingen sammen med ris eller kartofler.