2 pers.
Ingredienser
300 g filet af rødfisk med skind
Maldon salt
6 bok choi, fåes i indvandrer butikker
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 spsk. østerssauce
1 spsk. frisk ingefær, finthakket
1 spsk. fishsauce
2 spsk. vand
1 spsk. frisk ingefær i julienne
2 spsk. oystersauce
en stor håndfuld korianderblade, plukket i mindre stykker
lidt friskpresset limesaft
sesamfrø
Fremgangsmåde
Sørg for at alle skæl er skrabt af fileternes skind og at der ingen ben er i. Rids skindet i rudemønster med en skarp kniv. Varm lidt olie op på en pande og når det er godt varm – men det må ikke ryge – lægges fileterne på med skindsiden nedad. Pres godt på fisken med en paletkniv, så skindet bliver sprødt over det hele. Krydr med lidt salt. Skru ned for varmen, vend fisken og krydr med salt. Lad den stege færdig på denne side, til den er fast.
Halver bok choi. Varm olie op i en wok eller en stor gryde og kom bok choi i. Tilsæt hvidløg og ingefær, rør rundt og lad dem stege med i ½ minuts tid. Tilsæt oystersauce, vand og fishsauce – lad det koge op, så det koger lidt ind. Kålen skal stadig have bid, ialt ca. 3 minutter.
Fordel bok choi på 2 tallerkner og læg fisken ovenpå, pynt med koriander, ingefær i julienne der er vendt i lidt limesaft og drys med lidt sesam. Server med groft brød.