Tiramisu med appelsin

6 pers.

Ingredienser

2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
1 bæger mascarpone
4 spsk. sukker
1 pakke ladyfingers kiks
3 appelsinier
1 spsk. sukker
appelsinsaft eller appelsinlikør

Fremgangsmåde

Skræl appelsinerne med en skarp kniv og skær den ud i fileter, dvs. mellem de hvide lameller – gør det over en skål, så saften bliver opsamlet, hvis den skal bruges senere. Drys appelsinfileterne med sukker og lad dem stå og trække i mindst 1 time.
Pisk æggeblommer og sukker helt hvidt og luftigt med en el-mikser. Pisk mascarponen i, til der ingen klumper er.
Pisk æggehviderne helt stive – husk at bruge helt rene og tørre piskeris – og vend dem i mascarponemassen med lette tag.
Kom nogle ladyfingers i hver portionsglas – eller et fad. Dryp med appelsinsaft/likør og læg appelsinskiverne i et tyndt lag ovenpå kagerne. Kom lidt sidst lidt af cremen over og riv lidt citron- og appelsinskal over. Lad den stå og trække nogle timer, inden den skal serveres.