Italiensk is med chokolade og pistacienødder

ca. 8 pers.

Ingredienser

100 g usaltede pistacienødder uden skal
100 g sukker
1 tsk. citronsaft
korn af 1 stang vanilje af god kvalitet
3½ dl piskefløde
4 pasteuriserede æggeblommer
60 g sukker
3 pasteuriserede æggehvider
100 g mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

Brug en ske til at mase sukker (100 g) og citronsaft sammen. Kom det på en pande og smelt sukkeret ved middelvarme, til det bliver til karamel. Kom pistacienødderne på og vend dem rundt med en træske. Hæld nødder og karamel ud på en bageplade, beklædt med bagepapir og lad det afkøle i ca. ½ times tid. Hak karamel og nødder groft med en tung kniv.

Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen med en el-mikser til det bliver tykt og hvidt.
I en anden skål, piskes fløden til skum (brug rene piskeris). Hviderne piskes også helt stive, igen skal der bruges helt RENE og TØRRE piskeris. Vend flødeskummet i æggeblommemassen med lette tag og derefter de stiftpiskede hvider. Tilsidst vendes chokoladen forsigtigt i.
Hæld blandingen i små skåle og lad dem fryse i 1½-2 timer.
Når de skal serveres tages isen ud af formene – hvis de ikke vil slippe så dyp formene hurtigt i varmt vand. Drys med lidt mere hakket chokolade, pistacienødderne og evt. frisk frugt.