Cannelloni med spinat og ricotta

3 pers.

Ingredienser

200 g friske lasagneplader
1 rødløg, meget finthakket
½ tsk. karry
2 fed hvidløg, knust og finthakket
100 g ricotta
150 g frisk spinat, godt skyllet og slynget
olivenolie
1½ spsk. friskpresset citronsaft
lidt fintrevet citronskal fra økologisk citron
1 aromatisk tomat, uden kerner og skåret i små tern
salt, friskkværnet peber
1 håndfuld basilikum, grofthakket

Fremgangsmåde

Skær lasagnepladerne i firkanter på ca. 10 x 12 cm. du skal gerne have 10 stk.
Varm lidt olivenolie op på en pande, skru ned til lav varme og sauter rødløg i nogle minutter, rør i dem af og til. Skru op for varmen og tilsæt karry, hvidløg og spinat, steg i ca. 1 minuts tid, til spinaten falder sammen. Kom spinatblandingen i en skål og vend det sammen med ricotta, citronsaft, -skal, salt og friskkværnet peber.
Kog pastafirkanterne efter anvisning på emballagen i rigeligt, godt saltet, vand. Når de er nok tages de op med en hulske og lægges i en skål med iskoldt vand. Tag et par firkanter op af vandet ad gangen med en hulske. Læg dem på et skærebræt, kom lidt fyld på og rul dem sammen. Læg dem i et ovnfast fad, smurt med olivenolie. Forsæt til alle firkanterne og fyldet er brugt. Kom 2 mm. vand i bunden af fadet, læg stanniol over og sæt i en 185 grader varm ovn i 15-20 minutter.
Bland tomater, 2 spsk. olivenolie, salt, friskkværnet peber og basilikum sammen og fordel det over pastarullerne når de er taget ud af ovnen. Server med en god salat og lækkert brød.