4 pers.
Ingredienser
1,5 kg. kalvehaler, skåret i mindre stykker
6 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
3 dl rødvin
6 dl kalvefond
lidt friske timiankviste, ca. 10 stk.
3 dl vand
salt, friskkværnet peber
3 rødløg skåret i smalle både
olie til stegning
Desuden:
3 persillerødder, skåret i tern
1 porre i ringe
3 bagekartofler, skåret i tern
1 god spsk. smør
1 dl mælk
groft salt, friskkværnet peber
frisk, revet peberrod
persille, hakket
Fremgangsmåde
Varm olie op i en gryde og brun halestykkerne godt på alle side, krydr med salt og friskkværnet peber. Kom rødløg ved, lad dem tage lidt farve. Tilsæt hvidløg og når de begynder at afgive duft, tilsættes rødvin som koges ind til det halve. Tilsæt fond, timian, vand, salt og friskkværnet peber. Læg låg på, skru ned og lad det simre i ca. 1½ time. Tag låget af, skru lidt op og lad det småkoge i yderligere 1 times tid, til saucen er tyknet lidt og halestykkerne er blevet helt møre. Hvis det er ved at koge tør undervejs, tilsættes er lidt mere vand, smag til med salt og friskkværnet peber.
Mos:
Kog alle grøntsagerne i usaltet vand, til de er godt møre. Hæld vandet fra og lad dem afdryppe kort. Hæld dem tilbage i gryden og damp dem tørre under låg. Pisk dem godt igennem med et piskeris og pisk smør og mælk i. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server mosen med kalvehalerne og drys med peberrod og persille.