
2 pers.
Ingredienser
1 andebryst, afpudset
3 spsk. appelsinmarmelade
1 spsk. flydende honning
salt, friskkværnet peber
Desuden:
300 g friske rosenkål
100 g bacontern, stegt sprøde og gyldne, afdryppet
50 g mandler, ristede og hakket groft
1 spsk. smør
salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rids skindet på andebrystet i rudemønster med en skarp kniv. Læg det på en kold pande med skindsiden nedad, tænd for varmen og lad det stege i ca. 8 minutter, krydr med salt og friskkværnet peber. Vend det og brun på den anden side et par minutter. Bland honning og marmelade. Skru ned for varmen og tilsæt det til andebrystet, lad det stege i yderligere ca. 6 minutter, eller til den er som ønsket. Tag kødet af panden, lad det trække i 10 minutter, inden det skæres i skiver.
Skær den nederste del af stokken af rosenkålene. Fjern de yderste blade og skær et lille kryds i stokken af hvert rosenkål og kom dem i kogende, letsaltet vand. Lad dem koge i 4-6 minutter, alt efter størrelse, de skal stadig have bid. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af ganske kort. Kom dem tilbage i gryden sammen med smør og ristede mandler. Læg låg på, ryst gryden godt, så smørret lægger sig om kålene. Anret dem i en skål, drys med det sprøde bacon og server med andebryst skåret i skiver. Server gerne små, ristede kartofler til.