Livsstil og God Mad

Skønne Provence flutes

3 stk.

Ingredienser

Fordej:
2 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk. honning
150 g sigtemel

1½ spsk. groft salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. Herbes de Provence
3 dl vand
550 g mel
2 spsk. olivenolie til pensling
1-2 spsk. Herbes de Provence
1 spsk. groft salt

Fremgangsmåde

1. dag:
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. TIlsæt honning og rør sigtemel i. Lad skålen stå tildækket med film over ved stuetemperatur i 1 døgn.
2. dag:
Rør salt, olie, Herbes de Provence og vand sammen med fordejen. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen, til den er glat og smidig. Stil den et lunt sted, tildækket, i ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 3 stykker. Form hvert stykke til aflange flutes. Læg dem på bagepapir på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Rids flutes med en skarp kniv, pensl dem med olie og drys med Herbes de Provence og groft salt. Bag i en 225 grader varm ovn i ca. 20 minuter.

Exit mobile version