Flutes med rugmel

3 flute

Ingredienser

25 g gær
½ liter lunken vand
1½ spsk. Groft salt
1½ tsk. Flydende honning
200 g rugmel
525 g sigtet speltmel eller også almindelig hvedemel

Fremgangsm & aring;De

Smuldr gæren i en skål. Hæld vandet ved og rør gæren ud. Tilsæt salt. Honning og rugmel & #8211; Det det hele godt sammen. Kom speltmel/hvedemel i og rør til dejen er glat og jævn. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen sammen. Den skal være godt blød.
Kom dejen tilbage i skålen. Dæk den til og stil den lunt i 40 minutter.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og form til 3 lange flutes. Som lægges på en bageplade. Dækket med bagepapir. Dæk dem til igen og stil dem et lunt sted. Hvor de hæver i ca. 40 minutter.
Snit dem på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i ca. 20-25 minutter. Til de er gyldne og sprøde;