
4 pers.
Ingredienser
1 hel, stor kylling
saft og skal af 2 økologiske citroner
1 dl olivenolie
1 dl soya
½ dl flydende honning
groft salt, friskkværnet peber
nåle fra 4-5 kviste rosmarin, finthakket
Salat:
1 bakke blandede salater, godt skyllede og slynget tør
1 rødløg i tynde skiver
2 håndfulde bredbladet persille, grofthakket
1 glas kalamata oliven
200 g god fetaost, brækket i mindre bidder
god olivenolie
rødvinseddike
Fremgangsmåde
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup kyllingen helt tør og gnid den godt ind i citronskal og rosmarin.
Bland citronsaften med olie, soya og honning, pisk det sammen. Pensl kyllingen over det hele med blandingen og sæt den i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter, skru op til 225 grader og steg i yderligere 15-20 minutter. Pensl med blandingen undervejs.
Vend den slyngede salat med rødløg, persille, oliven og fetaost. Dryp med olie og rødvinseddike.