Blåmuslinger a la Provence

4 pers.

Ingredienser

1 kg. blåmuslinger, godt skyllede
2 skalotteløg, finthakket
4 fed hvidløg, fintrevet
½ fennikel i små tern
1 spsk. fennikelfrø
2 store håndfulde bredbladet persille, hakket
½ dl tør hvidvin
½ dl vand
8 cherrytomater i forskellige farver, i kvarter
4 bdt. forårsløg, fintsnittet
1 rødløg i tynde skiver
1 dl færdigkøbt, god, grøn pesto
1 håndfuld friske basilikumblade
50 g pinjekerner, ristede
olivenolie

Fremgangsmåde

Vask muslingerne rigtig godt under rindende, koldt vand. Lad dem dryppe af.
Varm lidt olivenolie op i en gryde og og sauter skalotteløg, hvidløg, fennikel og fennikelfrø – det skal ikke tage farve. Kom muslingerne ved sammen med hakket persille. Hæld vand og vin ved, læg låg på og lad det dampe i 5 minutter. De muslinger der ikke har åbnet sig, skal kasseres – hertil kan det forberedes.

Hvis det IKKE skal serveres med det samme, så tages muslingerne op med en hulske, hvis det skal serveres med det samme, så kommes grøntsagerne i sammen med pestoen. Vend det hele godt rundt. Fordel muslingerne i dybe tallerkner og hæld væde og grøntsager ved. Pynt med basilikum og ristede pinjekerner.

Server med noget godt brød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik