Krabbesuppe med Noilly Prat

4 pers.

Ingredienser

lidt ekstrajomfruolivenolie
1 stor gulerod. Finthakket
2 stængel bladselleri. Finthakket
1 løg. Finthakket
3 fed hvidløg i tynde skiver
1 stilk citrongræs. Grofthakket
1 1½ kg. Krabbe. Kogt
1 spsk. Koncentreret tomatpure
1 sjat cognac
2 dl Noilly Prat
3 San Marzano tomater. Hakket
1 kvist basilikum
1 kvist esdragon
1 stil persille
4 spsk. Creme fraiche 38%
lidt bredbladet persille til pynt

Fremgangsm & aring;De

Pil krabbekødet. Kom i 2 skåle. En til hvidt kød og en til brunt kød. Knæk kløer og ben. Træk kødet ud. Varm lidt olie op i en stor gryde og svits alle grøntsagerne ved høj varme til de får farve. Ca. 5 minutter. Kom krabbeskallerne i sammen med tomatpure og cognac. Rør det hele godt rundt; Steg videre i endnu ca. 5 minutter. Hæld Noilly Prat ved og lad det koge ind til der er ca. 1/3 tilbage. Hæld vand ved til det dækker. Bring det i kog og skum af. Tilsæt tomater og krydderurter. Lad det simre i 20 minutter.
Hæld fonden gennem en sigte. Kom suppen tilbage på varmen og lad det koge ind. Til der er ca. 5 dl tilbage.
Rør creme fraiche i og smag til med salt og friskværnet peber.
Fordel lidt brunt og hvidt krabbekød i 4 skåle. Hæld varm supe over og pynt med et par hele persilleblade.