
4 pers.
Ingredienser
Pandekager:
4 dl kærnemælk
4 dl sødmælk
6 æg
ca. 375 g mel
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
korn fra 1 stang vanilje af god kvalitet
smør til stegning
Stikkelsbærkompot:
500 g friske stikkelbær
200 g rørsukker
1 stang vanilje af god kvalitet
Fremgangsmåde
Kompot:
Kom stikkelsbær i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og den tomme bælg. Lad det simre under låg i ½ time. Fisk den tomme vaniljebælg op, hæld kompotten i en skål og lad den køle af.
Pandekager:
Pisk æggene rigtig godt sammen. Tilsæt mælk og kærnemælk i. Bland med, salt, sukker og vaniljekorn i, rør det i æggemassen. Lad dejen hvile ½ time i køleskab og steg derefter tynde pandekager i smør. Server den nybagte med stikkelbærkompotten.