Ingredienser
2½ dl mælk
2 æggeblommer
2 spsk. majsstivelse
2 spsk. rørsukker
korn af 1 stang vanilie
750 g modne blommer
150 g brun farin
1 klat smør
75 g smuttede mandler
150 g knuste makroner
1½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
Kom mælk, æggeblommer, majsstivelse, rørsukker og vaniliekorn i en gryde. Varm langsomt op under konstant omrøring, til cremen tykner. Tag gryden af varmen og pisk i cremen til den er let afkølet.
Skær blommerne i kvarter. Vend dem med brun farin og fordel dem i et smurt ovnfast fad. Bag blommerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter. Vend de lune blommer med smuttede mandler og afkøl.
Fordel blommer, knuste makroner og creme i lag i små glas. Kom flødeskum på toppen.