
4 pers.
Ingredienser
1 dl sødmælk
2½ dl piskefløde
vaniljekorn af 1 stang vanilje af god kvalitet
4 pasteuriserede æggeblommer
80 g rørsukker
Servering:
4 spsk. rigtig god olivenolie
havsalt
Fremgangsmåde
Varm fløde, mælk, vanilje korn og den tomme vaniljebælg op i en gryde, til det knap koger. Tag det af varmen og lad det køle af i et kvarters tid.
Pisk æggeblommer og sukker med en el-mikser, til de bliver lyse og luftige. Varm mælkeblandingen let op igen og hæld den så i æggeblandingen i en tynd ståle mens der HELE tiden piskes! – det er meget vigtigt at der piskes.
Kom det hele tilbage i gryden – uden vaniljebælg – og lad det varme ved svag varme og under konstant piskning, til det tykner. Det tager ca. 10 minutter.
Lad det afkøle helt og kør den så igennem en ismaskine. Frys den, til den skal serveres.
Server isen i kugler, med lidt olivenolie dryppet over og et drys havsalt.