Lammekølle med krydderurter

4 pers.

Ingredienser

1 udbenet lammekølle, ca. 800 g
6 fed hvidløg, halveret
1 citron i skiver
1 lille bdt. mynte
1 lille bdt. salvie
Maldon salt, friskkværnet peber
olivenolie

Hvidløgscreme:
2 dl græsk yoghurt 10%
½ dl god olivenolie
3 fed hvidløg, presset
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Der hvor benet har siddet i lammekøllen, fyldes den med citron, krydderurter, hvidløg, salt og friskkværnet peber. Snør den sammen igen med kødsnor.
Læg den sammensnørrede lammekølle i et smurt ovnfast fad, dryp med olivenolie og krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt den i en 180 grader varm ovn og steg i 40 minutter – eller steg den efter ønske. Lad den hvile i 10-15 minutter, inden den skæres ud.

Rør alle ingredienserne til hvidløgscremen sammen og smag den til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik