Sprødstegt makrel på blomkålsmos

2 pers.

Ingredienser

2 store makrelfileter, med skind
smør + olie til stegning

1 blomkål i grove buketter
100 g kartoffel, i tern
1 spsk. smør
salt, friskkværnet peber

Vinaigrette:
1 dl blomkål i meget små buketter (tages fra den hele blomkål ovenover)
1 tsk. flydende honning
2 spsk. æblecidereddike
3 spsk. ekstrajomfruolivenolie
1 spsk. finthakket skalotteløg
1 spsk. små kapers, afdryppede
1 stort bdt. dild, finthakket
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom blomkål (husk at tage 1 dl fra og opdel dem i meget små buketter til vinaigretten) og kartoffel i en gryde med vand. Kog til det er mørt, hæld vandet fra og mos det med et piskeris. Pisk smør i og smag til med salt og friskkværnet peber.

Rids skindet på makrelfileterne med en skarp kniv. Varm olie og lidt smør op på en pande og steg dem med skindsiden nedad, krydr med salt og friskkværnet peber. Tryk dem godt ned mod panden med en paletkniv, så skindet bliver sprødt over det hele. Lige inden de er gennemstegte, vendes de og panden tages af varmen.

Pisk alle ingredienserne til vinaigretten sammen og smag den til. Fordel blomkålsmosen i 2 dybe tallerkner, læg makrelfilet ovenpå og dryp med vinaigretten. Server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik