Pærestrudel

6 pers.

Ingredienser

2 plader filodej, frosne
lidt smeltet smør
600 g conferencepærer i tern
1 spsk. citronsaft
3 spsk. flydende honning
2 tsk. kardemomme
75 g valnødder
mandelflager
lidt sukker
lidt vaniliesukker

Fremgangsmåde

Tø filodejen op under et fugtigt klæde. Kom pærer i tern i en gryde med citronsaft, honning og kardemomme. Damp dem møre, men de skal stadig have bid. Tag dem op med en hulske og bland med hakkede valnødder. Kog lagen fra pærerne godt ind til en tyk sirup, afkøl.
Læg en plade filodej på en bageplade og pensl den godt med smør. Læg den anden plade filodej over og pensl igen med smeltet smør. Fordel fyldet ovenpå og rul dejen sammen om fyldet, på den lange led. Bland lidt sukker med vaniliesukker. Pensl overfladen med smeltet smør og drys med sukkerblandingen. Drys også med mandelflager. Bag ved 200 grader i ca. 20-25 minutter. Server den lun med dryppet med lidt af den indkogte sirup og en tyk, lækker chokoladesauce eller kold flødeskum vendt med lidt creme fraiche.