Tomatsuppe med mozzarella

2 pers.

Ingredienser

4 modne, store, aromatiske tomater
1 rød peberfrugt
6 fed hvidløg med skal
1 løg, finthakket
7 dl tomatjuice
1 stor håndfuld basilikumblade
groft salt, friskkværnet peber
1 frisk kugle bøffelmozzarella
lidt god ekstrajomfruolivenolie
lidt strimlede basilikumblade

Fremgangsmåde

Fjern blomsten i tomaterne og læg dem i et ovnfast fad med hvidløgsfed med skal på og peberfrugten. Sæt dem i en 200 grader varm ovn. Når skindet på tomaterne begynder at løsne sig og hvidløgene er blevet bløde (ca. 10 minutter), tages de ud. Lad peberfrugten blive derinde i endnu ca. 5-10 minutter, til skindet bliver sort. Læg peberfrugten i en dyb tallerken og dæk til med film.
Klem hvidløg ud og hak det. Pil skindet af tomaterne og hak kødet groft.
Varm lidt olie op i gryde og sauter løg til de bliver klare og bløde, men de skal ikke tage farve. Hæld tomatjuice ved og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Pil skindet af peberfrugten, fjern kernerne og skær kødet groft. Kom tomat, peberfrugt, hvidløg og basilikum i gryden, lad det simre i 10 minutter. Smag til, fordel i dybe tallerkner eller suppe skåle og læg grove stykker af mozzarella ned i, sammen med strimlet basilikum. Dryp med lidt god olivenolie og server med lækkert brød.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik