Stærk kylling med nudler

2 pers.

Ingredienser

2 kyllingebrystfileter i strimler
2 spsk. ingefær, finthakket
1 frisk, rød chili, udkernet og finthakket
4 fed hvidløg, knust og finthakket
2 spsk. flydende honning
3 spsk. soya
2 spsk. olie
1 icebergsalat, delt i blade
1 stor håndfuld mynte, plukket
2 gulerødder skrællet og skåret i julienne
1 håndfuld saltede peanuts, hakket
150 g risnudler, kogte
sesamfrø, ristede
sød chilisauce
1 lime i både

Fremgangsmåde

Pisk ingefær, hvidløg, chili, honning, soya og olie sammen. Kom kyllingestrimlerne i en frysepose, hæld marinaden ved, luk posen godt og masser marinaden godt ind i kødet. Læg det i køleskab i mindst 6 timer, helst 1 døgn.
Tag kyllingestykkerne op. Varm lidt olie op og steg kødet sammen med det marinade der hænger ved.
På et stort fad lægges hele salatblade, gulerødder, mynte, hakkede peanuts og det stegte kyllingekød. Læg det i små særskilte bunker.
Server sammen med friskkogte risnudler, der drysses med lidt ristede sesamfrø, kylling, sød chilisauce og lime i både.
Spises med fingrene ved at hver person tager et salatblad og fylder det med lidt kylling, gulerødder, mynteblade, hakket peanuts og dryp med lidt limesaft. Rulles sammen og dyppes i chilisauce.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik