Tempuragrøntsager med dip

2 pers.

Ingredienser

1 æg
2½ dl iskoldt danskvand
2½ dl hvedemel
1 rødløg i ½ cm. Tykke skiver
1 sød kartoffel. Skrællet og skåret i skiver
1 bagekartoffel. Skrællet og skåret i skiver
1 aubergine i skiver
200 g blandede svampe
majs- eller også solsikkeolie til stegning
groft salt
Dip.
½ dl soya af god kvalitet
1½ spsk. Rørsukker
1/4 dl limesaft
1 tsk. Sesamfrø

Fremgangsm & aring;De

Pisk ægget let sammen og rør danskvandet i. Pisk melet i og pisk det sammen til en dej. Det gør ikke noget, hvis der er små klumper i Men det er vigtigt, at danskvandet er meget koldt.
Hæld godt med olie i en gryde eller også wok. Varm det op. Til det er sydende varmt.
Kom grøntsagerne i dejen lidt ad gangen og vend dem godt rundt Så de bliver dækket af dejen. Kom dem i den varme olie. Lidt efter lidt. Steg dem til de er gyldne. Læg dem på fedtsugende papir og drys dem med lidt salt;

Rør soya. Sukker. Limesaft og sesamfrø sammen. Fordel dippen i 2 skåle og server til de stegte grøntsager sammen med brune ris.