6 pers.
Ingredienser
200 g hakket kalvekød
200 g hakket svinekød
1 tsk. herbes de Provence
1 løg, revet
2 fed hvidløg, presset
1 æg
½ dl rødvin
½ dl cognac
125 g kalvelever i strimler
4 laurbærblade
friske stilke rosmarin
Fremgangsmåde
Rør de 2 slags hakket kød sammen med krydderier, løg, hvidløg, æg, rødvin, cognac, salt og friskkværnet peber. Læg halvdelen i en smurt postej form – eller en lille brødform – læg strimler af lever ovenpå og kom resten af kødblandingen på. Læg laurbærblde og rosmarinstilke øverst. Sæt formen i et vandbad og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 time. Tag den ud, lad den køle lidt af. Dæk den til og stil den koldt til næste dag.
Server med syltede chilier, salat og lækkert brød.