Crumble med blåbær og ferskner

4 pers.

Ingredienser

3 modne ferskner
125 g friske blåbær
korn af ½ stang vanilie
4 spsk. rørsukker
Crumble:
150 g mel
125 g koldt smør
80 g rørsukker
50 g mandler, finthakkede
50 g havregryn
Desuden:
2½ dl creme fraiche 18%
korn af ½ stang vanilie
revet skal af ½ citron
1½ spsk. flormelis eller efter smag

Fremgangsmåde

Skær fersknerne i smalle både og læg dem i en smurt tærteform. Fordel blåbær over. Kom vaniliekornene i sukkeret og mas det godt sammen, så kornene bliver godt fordelt. Drys det over frugterne.
Kom melet i en skål sammen med smørret. Smuldr det sammen med fingrene, til det bliver en grynet masse. Tilsæt mandler, sukker og havregryn. Fordel massen over frugterne og bag ved 200 grader i 30-40 minutter, til den er gylden og sprød på toppen. Tag den ud og lad den køle lidt af.
Rør creme fraiche med vaniliekorn, citronskal og flormelis. Sæt det i køleskabet, til tærten skal serveres.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik