Fettuccine med tomat og mozzarella

4 pers.

Ingredienser

6 aromatiske tomater
3 dåser hele tomater, flåede
olivenolie
5 fed hvidløg, knust og finthakket
groft salt, friskkværnet peber
1 nip sukker
1 blade fra 1 potte basilikum, hakket
1½ hel bøffel mozzarella, groft hakket
passende mængde fettuccine

Fremgangsmåde

Skær et lille kryds i hver af tomaterne og kom dem ned i spilkogende vand i 15 sekunder. Tag dem op med en hulske og kom dem straks i en skål med meget kold – gerne isvand. Træk forsigtigt skindet af og hak dem så. Hæld væden fra dåsetomaterne og hak også dem.
Varm olivenolie op i en gryde og sauter hvidløg til de bliver blødt, men det skal IKKE tage farve. Tilsæt alle tomaterne og lad dem simre ved midelvarme i 15 minutter. Krydr med salt, friskkværnet peber og et nip sukker. Vend det meste af basilikum i, men gem lidt til pynt.
Kog fettuccine til det er al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Hæld vandet fra og lad det dryppe af. Hæld den friskkogte pasta i tomatsaucen. Fordel det i 4 dybe tallerkner, anret med rigelig mozzarella, pynt med basilikum og server straks.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik