Pæretærte med marcipan

6 pers.

Ingredienser

3 modne, aromatiske pærer (gerne Conference)
4 dl rørsukker
1 liter vand
saft af 1 citron
korn af ½ stang vanilie af god kvalitet
100 g mandler
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
1 tsk. bagepulver
et nip salt

Fremgangsmåde

Skræl pærerne og halver dem. Kog sukker, vand, vaniliekorn, citronsaft og den tomme vaniliestang op til sukkeret er smeltet. Kom pærerne i og lad dem pochere lige så stille ved lav varme, i 6-8 minutter. Lad dem køle af i lagen.
Blend mandlerne i en foodprocessor. Tilsæt marcipan og sukker, kør til massen samler sig. Tilsæt smør og blend igen. Tilsæt æg. Sigt mel og bland det med bagepulver og salt. Kom også det i foodprocessoren og kør igen, til dejen akkurat samler sig. Fordel dejen i en smurt tærteform. Lad pærerne dryppe godt af og tryk dem ned i dejen. Bag ved 175 grader ved varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Lad tærten køle lidt af. Server den lun med creme fraiche eller en kugle god vanilieis til.

Tidligere artikelHvorfor er mærketøj så dyrt?
Næste artikelIndkøbspolitik