
6 pers.
Ingredienser
3 modne, aromatiske pærer (gerne Conference)
4 dl rørsukker
1 liter vand
saft af 1 citron
korn af ½ stang vanilie af god kvalitet
100 g mandler
100 g marcipan
100 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g mel
1 tsk. bagepulver
et nip salt
Fremgangsmåde
Skræl pærerne og halver dem. Kog sukker, vand, vaniliekorn, citronsaft og den tomme vaniliestang op til sukkeret er smeltet. Kom pærerne i og lad dem pochere lige så stille ved lav varme, i 6-8 minutter. Lad dem køle af i lagen.
Blend mandlerne i en foodprocessor. Tilsæt marcipan og sukker, kør til massen samler sig. Tilsæt smør og blend igen. Tilsæt æg. Sigt mel og bland det med bagepulver og salt. Kom også det i foodprocessoren og kør igen, til dejen akkurat samler sig. Fordel dejen i en smurt tærteform. Lad pærerne dryppe godt af og tryk dem ned i dejen. Bag ved 175 grader ved varmluft i 30-35 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Lad tærten køle lidt af. Server den lun med creme fraiche eller en kugle god vanilieis til.