
4 pers.
Ingredienser
2 løg. Hakket
1 aromatisk pære. Gerne Conference. I små tern
1 rødbede. Skrællet og grofthakket
1 kg. Rødkål
2 dl sherry
2 spsk. Æbleeddike
2 tsk. Frisk timianblade
2 laurbærblade
5 hele nelliker
40 g smør
salt. Friskkværnet peber
Fremgangsm & aring;De
Snit rødkålen fint. Læg rødkålen lagvis i en gryde sammen med pærer. Løg og rødbede. Hæld sherry og æbleeddike over. Pak krydderierne i en lille kaffepose eller også en pose lavet af gaze. Fordel små klatter af smørret ovenpå. Dæk med stanniol og lad rødkålen bage mør i ovnen ved 150 grader i ca. 3 timer. Tag den ud. Fisk krydderposen op. Rør rundt og smag til med salt og friskkværnet peber; Kan spises lun og kold.