Græskartærte

6 pers.

Ingredienser

Tærtedej.
100 g koldt smør
2 spsk. Sukker
1 æg
2½ ddl mel
Fyld.
300 g græskar kød uden skræl og kerner
1-1½ tsk. Kanel
2½ dl sødmælk
½-1 tsk. Friskrevet muskatnød
2 æg
½ tsk. Stødt ingefær
1 dl flydende honning

Fremgangsmåde

Bland mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i. Tilsæt, så ægget og saml hurtigt dejen. Læg den i en frostpose eller også pak den i film og læg i køleskabet i ½ time.
Skær græskar i små stykker og kog dem i lidt vand i ca. 15 minutter. Til den er godt mør. Lad stykkerne afkøle lidt og kør dem, så til en glat pure i en blender/foodprocessor.
Tag dejen ud fra køleskabet og rul den ud Så den passer til en letsmurt tærteform. Prik bunden med en gaffel og forbag den ved 180 grader i ca. 10-15 minutter.
Kom græskarpureen i en skål og bland resten af ingredienserne i; Rør det godt rundt Så det hele blandes. Smag på den. Tag den forbagte tærtebund ud og hæld fyldet i. Sæt tilbage i ovnen og bag i endnu ca. 50 minutter. Til fyldet er stivnet. Tag tærten ud og lad den køle af på en bagerist. Når den er næsten afkølet. Lun. Sigtes flormeslis over og serveres.

Flotte og smarte  udendørs lamper