Linsesalat med rødbeder

4 pers.

Ingredienser

400 g rødbeder
1 rødløg i smalle både
2 aromatiske og sprøde æbler i smalle både, med skræl
1 stor håndfuld bredbladet persille, hakket
100 g grønne linser fra Puy
25 g saltmandler
75 g fetaost fra blok af god kvalitet, smuldret
1 bdt. purløg, snittet

Dressing:
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. god ekstrajomfruolivenolie
2 tsk. flydende honning
1 fed hvidløg, presset
Maldon salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl linserne rigtig godt og kog dem så i letsaltet vand i ½ times tid, smag på dem. De skal være møre, men stadig have lidt struktur. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af og afkøle. Skrub rødbederne og kog dem i ca. 45 minutter, eller til de er møre. Tag dem op, lad dem køle lidt af og smut så skindet af dem. Skær dem i mundrette stykker.
Vend rødbeder med linser, æbler, løg og persille. Pisk dressingen sammen, smag den til og hæld den over salaten, vend det godt rundt. Fordel salaten i et lavt fad og pynt med saltmandler, feta og purløg.